fbpx
Finspångs Brunnsborrning
Medarbetarintervju
Lär känna oss på Finspångs Brunnsborrning genom våra engagerade medarbetare!
pilar vita neråt
Porträtt av Sofia Lindberg, Projektingenjör på FBB

Sofia Lindberg, projektingenjör/projektledare

Sofia är byggnadsingenjören som lämnade byggsvängen för att byta bransch till brunnsborrning. Trots att hon redan hade ett bra jobb som projektledare på ett framgångsrikt byggföretag.

”Att jobba i byggbranschen är jättekul, men när jag såg platsannonsen från FBB och blev jag genast nyfiken”, säger Sofia.

Varför lockade FBB och brunnsborrning?
”Dels kände jag till FBB sedan tidigare och visste att det är ett bra företag. Dels lockades jag av möjligheten att verkligen specialisera mig som ingenjör. Och sist men inte minst kändes det helrätt att jobba med ett framtidsområde som geoenergi. Så jag ansökte och hoppades på det bästa. Och så fick jag jobbet – superkul!”

Du hade stora förväntningar – har de infriats?
”Ja, absolut. Jag har lärt mig en rad nya saker ovanpå min byggkompetens och jobbar huvudsakligen med projektering av stora geoenergisystem. Dessutom har jag fått stor frihet att utforma rollen och jag uppskattar verkligen variationen – att ta ansvar för allt från tekniska beräkningar till cad-ritningar, budgetering och projektplanering. En fördel med min byggbakgrund är att jag vet exakt hur ett bygge fungerar och hur man bör kommunicera och samverka för bästa möjliga logistik och samordning på arbetsplatsen.”

Nu har du jobbat här drygt ett år, hur gick det att komma in på FBB?
”Det var hur lätt som helst. Alla är jättetrevliga och vi har verkligen en familjär atmosfär här. Vi bryr oss om varann och det blir många skratt varje dag. Samma sak gäller på byggmöten utanför kontoret. Jag har fått ett mycket gott bemötande på alla håll och trivs jättebra”.

Vad gör dig stolt över ditt jobb?
”På FBB värnar alla om att göra bästa möjliga jobb för kunden, och jag är stolt över kvaliteten vi levererar. För egen del är det sporrande att hela tiden utvecklas och få möjligheten att göra bra jobb, med stort eget ansvar i samverkan med duktiga kollegor och kunder. Och under mitt första år har jag blivit ännu mer övertygad om att geoenergi är framtiden. Det känns otroligt spännande!”, avslutar Sofia.