fbpx
Finspångs Brunnsborrning
Medarbetarintervju
Lär känna oss på Finspångs Brunnsborrning genom våra engagerade medarbetare!
pilar vita neråt
Porträtt av Björn Karlsson, vattentekniker/service på FBB

Björn Karlsson, vattentekniker

Med 29 år i företaget är Björn FBB:s mest rutinerade medarbetare. Med bakgrund som maskinreparatör inom industrin kom han till FBB 1990. Björn har aldrig ångrat sitt karriärbyte.

”Jag hade ett bra jobb men ville prova på något nytt. Med mer kundkontakt och mer frihet att sköta mig själv. I början borrade jag, men redan -93 gick jag över till att jobba renodlat som vattentekniker med pumpmontage.”

Vad får du ut av ditt jobb, utöver friheten?
Man får en bred kunskap – vi behöver kunna svetsa, gräva, köra lastbil och lösa uppdykande problem . Och sen är det förstås roligt att få hjälpa kunden. Att lyssna på behoven, komma med förslag och lösningar. Det är roligt att engagera sig, och det sporrar när man märker att det uppskattas av kunderna.”

Vad är speciellt med FBB?
Vi har alltid varit ett bra team av goda arbetskamrater. Kontoret är välorganiserat och vi får möjlighet att påverka saker i vår vardag. Som till exempel att välja fordon och inreda dem så de passar ändamålet så bra som möjligt. När jag började på FBB var vi bara fem, men vi ökade alltmer från 97 och framåt. Idag är vi över 20 men det känns fortfarande som ett litet företag där vi har nära kontakt och alla är på samma nivå. Det bidrar såklart att det är ett familjeföretag. En gång i tiden lärde jag sönerna att sätta pump, och idag leder de företaget”, skrattar Björn.

Vad gör dig stolt?
”Vi har varit starka i många år och har gett oss på många utmaningar där andra har gett upp. Till exempel större vattenbrunnar för kommuner och stora geoenergiprojekt. Ja, och så grundläggningen vid Slussen förstås. Och så är det roligt när man får beröm av kunder – både för en själv och för företaget. Då är det lätt att trivas på jobbet”, avslutar Björn Karlsson.