fbpx
Finspångs Brunnsborrning
Medarbetarintervju
Lär känna oss på Finspångs Brunnsborrning genom våra engagerade medarbetare!
pilar vita neråt
Porträtt av Tobias Koljo, vattentekniker/service på FBB

Tobias Koljo, vattentekniker

Tobias var en av många elektriker som drabbades av byggkraschen i början av 90-talet. Kom till FBB av en slump, men blev snabbt fångad av att jobba med människors vattenförsörjning.

”Livet som borrare och vattentekniker är spännande. Kunden har förväntningar, och det har även jag själv. Att se glädjen hos en lantbrukare eller en barnfamilj som äntligen får vatten, det gör mig glad. Och nu med torkan har vi haft massor att göra. Vatten är världens viktigaste livsmedel – de flesta är nog hellre utan el”, säger Tobias.

Hur lång tid tar det att bli fullgod vattenborrare?
”Det tar minst tio år, och det händer hela tiden nya saker. Mycket kan hända i geologin, och ingen plats är den andra lik.”

Vad är det som är så bra med FBB?
”Alla jobbar alltid för kundens bästa. Det är en styrka och en del av vår kultur, något som Jonny skapade redan från start. Sen är det en trygghet när man har jobbat så länge som jag. Det är alltid kul att gå till jobbet, det är en del av ens liv. Just nu skulle jag inte kunna tänka mig att göra något annat. Ett jobb med sån frihet, så många olika delar. Och så är det härligt när man drar på vattnet i kranen och ser hur lycklig kunden blir!”

Vad gör dig mest stolt?
”Att jag gör bra installationer, snygga jobb. Känslan att lämna över något som är bra. Och så vetskapen att alla på företaget levererar, att de unga kommer och fyller på, och tar till sig vår företagsmentalitet. Det är häftigt att se de unga på FBB bli duktiga och engagerade!”

Vad gör ni mer utöver borrning och pumpmontage?
”FBB är erkänt duktiga på att öka kapaciteten och få fram vatten i både gamla och ny brunnar. Och så vattenrening och pumpservice förstås. Vi ser till att lösa uppgiften hela vägen. Personligen drivs jag av att kunna göra ännu bättre vatten,” avslutar Tobias.