Bergvärme
För villor och fritidshus.
pilar vita neråt

Bergvärme är en investering
som lönar sig. Länge.

Satsa på förnybar geoenergi från FBB. Söker du en bekymmersfri energilösning som minimerar energikostnaderna och klimatpåverkan? Bergvärme en säker investering för dig som bygger nytt eller redan har ett vattenburet uppvärmningssystem i ditt hus.

Bergvärme, tryggt, bekymmersfritt och enastående ekonomiskt.

Värmen från din energibrunn är kostnadseffektiv, och dagens värmepumpar är energisnåla. Därför kan du normalt räkna hem din investering på 2–8 år. Att energibrunnen är underhållsfri och fungerar i 50–100 år gör inte saken sämre. Sist men inte minst: Bergvärme ökar värdet på ditt hus.

Får det lov att vara bergskyla också?

Med FBB får du en komplett bergvärmeborrning, från projektplanering till borrning och anslutning inuti huset för din värmepump. Och varför inte passa på att komplettera med komfortkyla på samma gång? Ett smartare sätt att säkerställa hög komfort och god nattsömn året runt finns inte.

Kontakta oss för mer information om bergvärme och -kyla.

Så här går det till

Så här får du bergvärme
från FBB

Första steget: Hembesök och förslag på lösning.

Vid hembesöket (som är kostnadsfritt inom 10 mils radie) bedömer vi markförhållanden, tillgänglighet för våra maskiner, lämplig borrplats och installationsmöjligheterna i huset. Baserat på detta och dina önskemål tar vi fram offert för borrning av energibrunn.

Andra steget: Energibrunn + Värmepump = Klart!

Vi borrar din energibrunn, monterar kollektorsystemet och ordnar röranslutningar till ditt hus. Innanför väggen tar sedan värmepumpsinstallatören vid och slutför installationen. Vi hjälper dig gärna välja installatör.

Kontakta oss och beställ tid för hembesök!

Fakta om FBB bergvärme

FBB Bergvärme: Rätt från början.
Hållbart i längden.

FBB är ett ansvarstagande företag som engagerar sig i ditt energibehov. Kundtryggheten är central för oss och vi erbjuder branschens bästa trygghet baserat på erfarenhet, kundreferenser och certifieringar. Klimatnyttan får du på köpet.

Fördelar med FBB Bergvärme

 • Medarbetare med certifierad kompetens
 • Borrning och anslutning i ett paket
 • Samordning med värmepumpsinstallatör
 • Branschens bästa trygghetspaket
 • Bergvärmens övergripande fördelar:
  • Tillförlitligt och användarvänligt
  • 50-100 års livslängd
  • God driftsekonomi
  • Komfortkyla som tillval
  • Räknas vanligtvis hem på 4–10 år beroende på tidigare uppvärmningssystem
  • Miljövänlig och förnybar energi

 

Kontakta oss på FBB för en diskussion om ditt värmebehov.

Så funkar bergvärme

Bergvärme ger maximal komfort och minimalt underhåll.

Bergvärme är ett passivt system där värme tas upp ur marken och nyttjas som värmekälla till en värmepump. För att utvinna värmen borrar vi en 100–300 meter djup energibrunn (beroende på energiuttagets storlek) på din tomt. Energibrunnen förses med en kollektor fylld av köldbärarvätska som cirkulerar och hämtar värme från berget. Systemet är slutet och kräver minimalt med underhåll.

Bergkyla bygger på samma princip som bergvärme men nyttjar istället bergets temperatur för kylning. Marken värms då upp, och värmen leds passivt bort till omgivningen. Kylningen kan ske både med och utan kylmaskin.

Kontakta oss på FBB för en diskussion om ditt värmebehov.

Illustration för bergvärme

Ladda ner dokument