fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Rätt klimat hos IKEA tack vare FBB Geoenergi

Driftuppföljning och driftoptimering av geoenergianläggningar är två av specialiteterna hos FBB Geoenergi. Sedan en tid tillbaka är vi involverade i flera stora projekt för IKEA, till exempel dessa:

Handelsplats Östra Torp.

BTES-anläggning med två mediacentraler och ett gemensamt borrhålslager med 36 hål. Värmeeffekt ca 700 kW, kyleffekt ca 1300 kW. Kund: IKEA Centres AB.

Handelsplats Norra Backa.

Byggnad 1: BTES-anläggning med en mediacentral samt borrhålslager med 30 st borrhål. Värmeeffekt ca 400 kW, Kyleffekt ca 800 kW.

Byggnad 2: BTES-anläggning med en Mediacentral samt tillhörande borrhålslager med 34 st borrhål. Värmeeffekt ca 750 kW, Kyleffekt ca 1050 kW.

Kund: IKEA Centres AB

IKEA-varuhuset i Helsingborg.

BTES anläggning med en mediacentral med tillhörande borrhålslager bestående av 64 st borrhål. Värmeeffekt ca 1280 kW, Kyleffekt ca 1130 kW.

Kund: IKEA Fastigheter AB

IKEA varuhuset i Malmö.

ATES anläggning med en mediacentral med tillhörande akviferlager bestående av 11 st bergborrade brunnar. Värmeeffekt ca 1450 kW, Kyleffekt ca 1310 kW.

Kund: IKEA Fastigheter AB.

Nyheter

Borrning för ny mark i Värtahamnen

Borrning för ny mark i Värtahamnen

I Värtahamnen pågår ett imponerande borrningsarbete som är en del av byggandet av en helt ny stadsdel. Här arbetar FBB Finspångs Brunnsborrning AB tillsammans med Skanska för att skapa en robust och säker krockzon runt den nya halvön.

Läs mer