fbpx
Finspångs Brunnsborrning
Medarbetarintervju
Lär känna oss på Finspångs Brunnsborrning genom våra engagerade medarbetare!
pilar vita neråt
Porträtt av Daniel Andersson, borrare på FBB

Daniel Andersson, borrare

Sommarjobbet gjorde Daniel till borrare. Ja, så kan man faktiskt säga. Visserligen var han på väg till industrin för att fullfölja sin yrkesutbildning, men en brand i fabriken satte stopp för planerna, och Daniel tog chansen att höra av sig till FBB om jobb ”på riktigt”, efter tre års sommarjobbande på raken.

”Brunnsborrning är ett riktigt kul jobb. Om man är allsidig, har sunt bondförnuft, och gillar att lösa problem så trivs man. Det krävs engagemang och intresse och att man är driven. Det går inte att sitta på arslet,” skrattar Daniel.

Och så får man frisk luft, eller hur?
”Absolut. Jag tycker det är toppen att jobba ute, att vara iväg och se sig omkring, komma till nya ställen. Även när det spöregnar och blir skitigt. Det går ju att tvätta sig”, säger Daniel.

Vad är viktigt för dig i jobbet?
”Att ha bra arbetskollegor och att man trivs. Att saker funkar och att vi får ta mycket ansvar själva, både enskilt och i teamet. Och så får man ju chansen att utvecklas. Nu kan jag det mesta gällande vatten och energi, men jag har kvar att köra de största borriggarna, det ska bli kul!”

Vad gillar du med FBB?
”Att vi är seriösa, att vi alltid gör vårt bästa för att kunden ska känna sig nöjd. Det är jätteroligt att kunna hjälpa en kund få en kanonvattenbrunn när de inte har haft tillräckligt med vatten på länge. Oavsett om de har en gård med många djur, eller ett hushåll där den grävda brunnen har sinat!”, avslutar Daniel.