fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Komplicerat uppdrag i vackra skidorten Fjätervålen

Vi är mycket stolta att vi nått den magiska siffran 100% i kundnöjdhet för första halvåret 2021. Krister Berglund och Karin Åberg är två goda exempel på nöjda kunder som vi fått förtroendet att hjälpa.

I sörmländska Vrena bor Krister Berglund. När han upptäckte att vattnet i brunnen inte längre var klart tog han kontakt med FBB Finspångs Brunnsborrning.

– Jag visste att det var ett gediget företag med många års erfarenhet. Jag fick snabbt gensvar och det kom hit en kille som var fantastiskt trevlig. Den gamla borrade brunnen var från 1954 och det började att bli lite oklart vatten. Vi kom överens om att göra ett nytt borrhål på en lämplig plats. Efter sprängning av berget med hjälp av vattentryck gick vi från 5 till 23 liter per minut, vilket är ett toppresultat som skulle kunna ge vatten till ett mindre samhälle, säger Krister.
Särskilt imponerad blev han när sedan pumpen skulle installeras, ledningar grävas in från vattenbrunn, under och genom betongplattan samt montering av rör och tryckkärl.

– Allt detta utfördes av en person. Jag har aldrig sett en mer effektiv montör! På sex timmar var han helt klar och vi hade fått glasklart vatten igen.

Senare när dotterns hästgård i Jönåker också behövde hjälp med vattnet var Krister den första att snabbt rekommendera och boka in ett besök av FBB.

– Jag trodde det skulle bli tal om en ny brunn, men FBB föreslog istället testa att öka kapaciteten på den befintliga brunnen. Slutresultatet blev riktigt bra och brunnen ger idag 21 liter per minut till gårdens två bostadsfastigheter, två stall och ett ridhus som bevattnas flera gånger i veckan. Dessutom slapp vi kostnaden för att borra en ny brunn. Jag har redan berömt FBB:s medarbetare som varit på plats. Det är inte ofta man stöter på ett företag som är i särklass vad det gäller både bemötande och proffsigt utförande, säger Krister.

I ett charmigt sekelskifteshus utanför Finspång bor Karin Åberg (bilden). Hon äger huset tillsammans med sin bror och de är femte generationen i huset. Under många år användes sjövärme, men när kollektorslangen för ofta flöt upp i den allt för livliga sjön Glan var det dags att välja en annan lösning. Tack vare värmepumpsinstallatören Tommy Karlssons rekommendation föll valet till slut på att låta oss på FBB komma och titta.

– Det var skönt att någon kunnig snabbt kunde ge ett expertutlåtande. Det landade i beslutet att ersätta sjövärmen med en energibrunn på 300 meter som stod driftklar under vecka 44. Sjötomten tillhör Glans vattenskyddsområde och FBB höll i kontakten med Finspångs kommun gällande dialog kring lämpliga försiktighetsåtgärder, säger Karin.

Hon tycker att det känns bra och skönt att ha allting klart inför vintern.

– Det är en stor investering. Jag har haft en tät kontakt där jag fått ställa mina frågor och fått snabba svar. Jag kan rekommendera FBB.

Nyheter

Barncancerfonden julen 2023

Tack för 2023

Året går mot sitt slut och vi vill tacka både kunder och samarbetspartners för den

Läs mer