fbpx
Finspångs Brunnsborrning

”FBB är professionella och har en gedigen erfarenhet”

På Muskö i Stockholms södra skärgård driver entreprenören Marcus Friström projektet att skapa Arbottna by. I vacker skärgårdsmiljö är visionen att bygga upp en helt ny by med 150 tättliggande och variationsrika hus samt 40 lägenheter. Det finns också en bana för fälttävlan som drivs tillsammans med Muskö Hästsportsförening. I området finns också en 1700-talsherrgård som har rustats upp. Den ska användas för hälsoretreater och kommer att öppnas redan till sommaren. De första villorna kommer att stå färdiga under nästa år.
– För att göra allt detta möjligt krävs en rad åtgärder, utredningar och detaljplaner i området, som exempelvis att utöka vattenkapacitet för tillgång till mer rent vatten. Eftersom ön omgärdas av saltvatten krävs särskilda insatser av experter på området. Vi har tidigare låtit flera aktörer provborra med mycket begränsat resultat.  Det var då jag kontaktade FBB Finspångs Brunnsborrning. Jag vet att de är professionella, kunniga och har en gedigen erfarenhet. Jonnys känsla för naturen och förmåga att identifiera och hitta gynnsamma platser att borra på har hittills varit mycket lyckosam här, säger Marcus Friström.
– FBB Finspångs Brunnsborrning har ett mycket gott rykte i branschen och deras skickliga borrare är erkänt duktiga, säger konsulten Marco Regazzoni från Lektus Miljö och Vatten.

Vår grundare och senior advisor Jonny Pettersson har 45 års erfarenhet i branschen med över 6 000 bergborrade brunnar på sitt CV. Han gillar verkligen att testa sina väl underbyggda teorier i komplicerade projekt.
– I samråd med kunden fick vi förtroendet att identifiera och föreslå ett nytt brunnsområde. I kustnära områden är det stor risk för saltvatteninträngning. För att minska dessa risker har vi därför i detta fall hittat fyra högre belägna punkter med topografiska bergskärningar där vi borrat fyra 80 meter djupa brunnar med 20 procents lutning. En placering som visat sig ge ett mycket lyckat resultat utan saltvatteninträning. Vi är glada och stolta över att vi kunnat hjälpa kunden, säger David Johansson för FBB.
Nu utför Lektus Miljö och Vatten en provpumpning under en tvåmånadersperiod för att säkerställa att vi inte får in något saltvatten.

 – Det finns ett väldigt stort intresse för det här området. Vi har omkring 1500 intresseanmälningar från privatpersoner som vill bo här, avslutar Marcus Friström.

Nyheter

Barncancerfonden julen 2023

Tack för 2023

Året går mot sitt slut och vi vill tacka både kunder och samarbetspartners för den

Läs mer