fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Nytt förtroende med Rustas Sverigelager – Östergötlands största geoenergisystem

2015 fick vi på FBB Finspångs Brunnsborrning förtroendet att vara en del av bygget av Rustas centrallager i Norrköping. 24 000 borrmeter gjorde då projektet till Östergötlands största geoenergisystem och till ett av landets större projekt i vår bransch. Rusta fortsätter nu att expandera och vi är därför stolta att åter vara med vid byggnationen av ytterligare en lagerbyggnad för kedjans Sverigelager.

– Den nya lagerbyggnaden omfattar cirka 60 000 kvadratmeter och sammanlagt kommer vi nu ha utfört 42 000 borrmeter fördelat på 160 energibrunnar i området. Projekt i den här storleken är både utmanande och intressanta. Dessutom involveras alla företagets olika kompetenser, allt från vår teknikavdelning med dimensionering och design till praktiskt utförande, vilket såklart känns extra tillfredsställande. Våra medarbetare har gjort ett jättebra jobb. Projektet har ställt höga krav på dem och det har också inneburit en hög grad av flexibilitet och samarbetsförmåga med andra entreprenörer på plats, säger VD David Johansson.

Han tror att flera goda referenser av tidigare större projekt runtom i Sverige, som exempelvis fyra IKEA-varuhus, och den geografiska närheten, låg till grund för att det var just FBB som vann upphandlingen.

– Att vi nu återigen fick förtroendet är ett fint kvitto på att Rusta är väldigt nöjda med våra medarbetares insatser och projektet kan förhoppningsvis ge ringar på vattnet för andra nya projekt. Vi upplever att intresset fortsatt växer för energibesparande åtgärder bland större fastighetsägare i form av närproducerad och förnybar geoenergi.

Nyheter

Barncancerfonden julen 2023

Tack för 2023

Året går mot sitt slut och vi vill tacka både kunder och samarbetspartners för den

Läs mer