fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Nya tillskott i vår maskinpark

Vi ser tillbaka på ett år med många spännande investeringar i vår maskinpark. Det senaste tillskottet är den tre veckor gamla borriggen från norska Qmatec Drilling, en allsidig borrigg med svängbom och kapacitet att borra i större dimensioner mot tidigare modeller i denna typ av storlek. Den kan borra både för vatten, energi och även användas vid entreprenadborrning. Borriggen fraktas på ett specialbyggt flak på vår nyinköpta Volvo FMX, som drivs på tre axlar och därför fungerar utmärkt vid svåråtkomlig terräng. Borrarna Emil Antonsson och Oskar Johansson är två av flera inom FBB som hanterar denna typ av borrekipage.

– Jag tycker att den nya borriggen och lastbilen fungerar bra, säger Emil. Vi far runt överallt med de nya maskinerna. Just nu gör vi ett jobb i Ulrika och sedan ska vi en sväng till Rimforsa innan både vi och maskinerna tar julledigt. Efter nyår ska vi närmast iväg med borriggen för ett projekt i Linköping, säger Emil.

Nyheter

Borrning för ny mark i Värtahamnen

Borrning för ny mark i Värtahamnen

I Värtahamnen pågår ett imponerande borrningsarbete som är en del av byggandet av en helt ny stadsdel. Här arbetar FBB Finspångs Brunnsborrning AB tillsammans med Skanska för att skapa en robust och säker krockzon runt den nya halvön.

Läs mer