fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Nya äventyr för en av Sveriges största borriggar

Måndagen den 11 januari transporterades vår stora borrigg för kommande uppdrag åt Skanska Grundläggning i Göteborg. Det är en av Sveriges största borriggar som hanterar start- och skarvlängder upp till 20 meter och borrdimensioner upp till 1200 mm i diameter.

– Vi är glada och uppskattar verkligen att få börja det nya året med ett uppdrag med denna specialrigg. Den införskaffades när vi hade förmånen att vara en part i projektet för att skapa en stabil grund för Slussens uppmärksammade nya guldbro i Stockholm under åren 2018 och 2019, säger David Johansson.

Vi tackar Skanska för visat förtroende och Tunghantering i Norrköping för bra transport och väl manövrering i den svåra väderleken. Nu önskar vi våra medarbetare Gustav Johansson-Hjort och Lennart Lindberg varmt lycka till med uppdraget åt Skanska.

Nyheter

Borrning för ny mark i Värtahamnen

Borrning för ny mark i Värtahamnen

I Värtahamnen pågår ett imponerande borrningsarbete som är en del av byggandet av en helt ny stadsdel. Här arbetar FBB Finspångs Brunnsborrning AB tillsammans med Skanska för att skapa en robust och säker krockzon runt den nya halvön.

Läs mer