fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Möt Nikojan och Besmallah

Nikojan ”Niko” Asp var 15 år när han kom från Filippinerna till Sverige. Under hans tid på industriprogrammet fick han en praktikplats som sedan ledde till ett sommarjobb hos oss på FBB Finspångs Brunnsborrning. Idag är han 25 år och sedan tre veckor har han anställning som en av våra kollektormontörer, som installerar bergvärme och större geoenergisystem.
– Jag trivs och det är ett trevligt och schysst gäng. Det har betytt mycket för mig att få jobb här. Jag har tagit körkort och köpt en bil. Det roligaste med jobbet är att sätta slangar, säger Nikojan.
Kollegan Linus Eriksson arbetar dagligen med Niko och har också fungerat som hans fadder.
– Han är en toppenkille som är ambitiös och jobbar på riktigt bra. Det är ett fysiskt krävande arbete som passar honom bra. Han är inte rädd att hugga i och skita ner sig, säger Linus och Niko berättar att han har en bakgrund som brottare.
– Numera tränar jag mest på gym och är ute och springer.

I snart fem år har Besmallah Haydari från Afghanistan bott i Sverige. Just nu går han sista året på gymnasiet och tre dagar i veckan har han praktik hos oss.
– Jag har en jättebra chef och kollegor som uppmuntrar och hjälper mig, även om jag ibland gör fel. Jag har lärt mig väldigt mycket av att vara här. Jag hoppas att jag kan få jobb här efter gymnasiet, säger han.
Besmallah arbetar med pumpmontage för vattenbrunnar vid exempelvis större lantbruk och för sommarstugor och fritidshus.
– Han är superambitiös och har kommit in i gänget bra, även om han var lite blyg och försiktig i början, berättar Besmallahs fadder Tobias Koljo och får medhåll av VD David Johansson:
– Det är så roligt med Besmallah. Han är ödmjuk och gör alltid sitt bästa. När han fick egen lägenhet skänkte vår personal, på eget initiativ, möbler och prylar till Besmallah. Det visar att vår personal har ett stort hjärta.

Nyheter

Barncancerfonden julen 2023

Tack för 2023

Året går mot sitt slut och vi vill tacka både kunder och samarbetspartners för den

Läs mer