fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Möt brunnsborraren Oskar

25-årige lastbilsmekanikern Oskar Johansson ville testa något nytt och hörde genom vänner att FBB sökte folk. Det ena ledde till det andra och sedan i höstas är Oskar en av företagets brunnsborrare.

Från dag 1 har han fått se och lära sig yrket ”på fältet” tillsammans med omhändertagande kollegor.

– Jag har blivit väl omhändertagen och varmt välkomnad av mina nya arbetskamrater. Det roligaste med yrket är att se sig omkring i landet på nya platser och klura ut bästa lösningarna för de utmaningar som dyker upp längs vägen, säger Oskar.

En hel del av hans tid så här långt på FBB har handlat om projekt i Skåneregionen och vår telefonintervju blir plötsligt avbruten av en nyfiken skåning som undrar vilka Oskar och hans kollega är. Oskar svarar lugnt och tålmodigt innan han återgår till vårt samtal.

– Det är ganska vanligt att privatpersoner, främst barn, kommer fram till oss och undrar vad vi håller på med i deras område. Vi är noggranna och försöker alltid att städa upp så mycket vi kan efter våra borrningar. Vi får ofta positiva kommentarer från villaägare och det är förstås roligt, säger han.

På fritiden håller Oskar igång sitt intresse för att skruva med bilar, inte minst för klassiska ”jänkare” tillsammans med polarna.

– Det kommer säkert bli att vi åker iväg en del ihop med våra amerikanare under sommaren, säger Oskar.

Nyheter

Barncancerfonden julen 2023

Tack för 2023

Året går mot sitt slut och vi vill tacka både kunder och samarbetspartners för den

Läs mer