fbpx
Finspångs Brunnsborrning

Expansionsmöjligheter med lyckad formationsfilterbrunn

När bergborrning inte fungerar kan borrning av formationsfilterbrunn vara ett gott alternativ.

Det var fallet i ett uppdrag för en privatkund i Skäftesfall utanför Finspång. Jonny Pettersson är Senior Advisor och grundare av FBB Finspångs Brunnsborrning med 45 års erfarenhet av branschen.

– Skäftesfall har alltid varit ett svårt område att utvinna vatten från. Berget saknar den mängd sprickzoner man söker efter vid klassisk bergborrning. Men i det här fallet fann vi en grusås nära sjön Glan ett hundratal meter från fastigheten med möjlighet för borrning av formationsfilterbrunn. Borrningen gav ett väldigt lyckat utfall med upp till 240 000 liter/dygn. Detta jämfört med närliggande fastigheter med bergborrade brunnar som bara ger upp till 300 – 400 liter/dygn. Den här nya filterbrunnen ger expansionsmöjligheter för området och skulle kunna försörja alla fastigheter på udden, säger Jonny.

I vår närliggande region, Norrköping med omnejd, är borrning av formationsfilterbrunn oftast inte aktuell. Men norrut i landet, i exempelvis Dalarna, är de geologiska förutsättningarna annorlunda. Som en av ett fåtal brunnsborrare i landet besitter vi kunskapen om borrning av formationsfilterbrunn och vi deltar kontinuerligt i kommunala upphandlingar för dessa typer av uppdrag.

Nyheter

Barncancerfonden julen 2023

Tack för 2023

Året går mot sitt slut och vi vill tacka både kunder och samarbetspartners för den

Läs mer