BERGVÄRME: Förnybar värme och kyla som sänker hushållets energikostnader.

Du har säkert hört talas om bergvärme. Ett nästan underhållsfritt uppvärmningsalternativ som är billigt, driftsäkert och med extremt lång livslängd. För dig med vattenburet system är bergvärme ett självklart alternativ. Dels för ekonomins skull, dels för att den är förnybar. Och dessutom kan du få komfortkyla på sommaren!

 

BERGVÄRME i korthet:

  • Kostnadsfritt hembesök inom 12 mils radie och offert med fast pris.
  • Planering och placering av borrhål, borrning av energibrunn, kollektormontage och anslutning för värmepump innanför husvägg. Funktionskontroll.
  • Branschens bästa trygghet: Läs mer om FBB kvalitet & miljö.
  • Kontakta FBB om bergvärme.

 

Vi tar helhetsansvar för din bergvärme.

brunnsborrningNär du anlitar oss på FBB för att installera bergvärme får du en komplett lösning, från projektplanering till borrning och anslutning inuti huset för din värmepump. Normalt sett handlar man upp att borra bergvärme och att installera bergvärmepumpen var för sig, men vi kan givetvis erbjuda kompletta lösningar tillsammans med våra partners om så önskas.

 

Första steget: Hembesök och förslag på lösning.

borra bergvärmeOm förutsättningarna är de rätta bokar vi tid med dig för ett kostnadsfritt hembesök (gäller inom 12 mils radie). Vi bedömer markförhållanden, tillgänglighet för våra maskiner, lämplig borrplats och installationsmöjligheterna i huset. Denna bedömning, tillsammans med dina specifika önskemål, ligger sedan till grund för en offert. Enkelt och tryggt!

 

Andra steget: Energibrunn + värmepump = Klart!

installera bergvärmeVi borrar din energibrunn, monterar kollektorsystemet och ordnar röranslutningar till ditt hus. Innanför väggen tar sedan värmepumpsinstallatören vid och slutför installationen. Om du inte redan har en sådan kontakt kan vi ge dig tips om lämpliga installatörer som har lång erfarenhet av att installera bergvärme.

 

En trygg, driftsäker och ekonomisk investering.

bergvärme priviatbostadAtt borra bergvärme är en god investering. Värmen (och kylan) från energibrunnen är gratis, och moderna värmepumpar är mycket energisnåla. Därför kan du normalt räkna hem din investering på 2–8 år. Att energibrunnen dessutom är underhållsfri och har en livslängd på 50–100 år gör inte saken sämre. Med bergvärme kan du räkna med en trygg, ekonomisk och driftsäker energiförsörjning under många år framåt. Sist men inte minst: Bergvärme är ett mervärde som gör ditt hus mer attraktivt på husmarknaden. En klar fördel ifall du flyttar i framtiden.

 

Bergkyla gör att du sover gott även sommartid.

bergkylaVi går mot varmare klimat även i Sverige. Med andra ord kommer behovet av luftkonditionering i hemmet sannolikt att öka. För vem klarar av att sova när temperaturen närmar sig trettio grader i sovrummet? Därför är det klokt att även inkludera bergkyla när du investerar i bergvärme. Borrhålet är detsamma men vi kompletterar med en extra slang till kollektorn och motsvarande anslutning till huset. Bergkyla kräver inga externa enheter som bullrar och stör utomhus. Distributionen av den kylda luften inomhus anpassas på lämpligt sätt oavsett du bygger nytt eller investerar i ditt befintliga hus.

Satsa på bergvärme idag. Det lönar sig!

Välkommen att kontakta oss.